Levering: 1-2 hverdage
Fragtfrit ved 499,-

Vi afsender om: 00:00:00

Modetøj til drenge og piger

DR. MARTENS STØVLER OG SKO

Dr. Martens byder på nogle af de mest klassiske sko og støvler til mænd og kvinder, du kan finde. De fleste kender nemlig det sorte fodtøj med den lysebrune gummisål, de klassiske gule stikninger og den karakteristiske strop med ordene "Airwear" og "With Bouncing Soles" indvævet. Fodtøjet har været på markedet siden 1960 og har konstant imponeret og begejstret. Et par Dr. Martens støvler er nemlig ikke alene smarte og tidløse i deres udtryk. De er næsten uopslidelige - og så er de yderst behagelige at have på. Dr. Martens sko og støvler er unisexmodeller, som fås i både herre- og damestørrelser og du kan se hele vores udvalg herunder. Vi leverer i løbet af 1- 2 dage og har gratis fragt på alle vores Dr. Martens sko og støvler. Det har vi, fordi vi altid betaler fragten, når du handler for mere end 499 kroner og vælger levering med GLS.

Historien om Dr. Martens

Det første skridt til nutidens Dr. Martens sko blev taget allerede i 1901 hos Grigg's Footwear. Oprindeligt producerede firmaet solide arbejdssko i den midtengelske by Wollaston. Navnet som vi kender i dag, kom først til langt senere – og det skyldtes en tysk soldat ved navn Dr. Klaus Martens. Han havde under 2. verdenskrig pådraget sig en skade i foden og skabte en særligt blød skosål til at afhjælpe dette. Nogle år senere fik Griggs Footwear nys om opfindelsen og sammen indgik Martens og Griggs et partnerskab. I 1960 kom det første par Dr. Martens støvler på gaden under navnet "Airwear" og med sloganet "With Bouncing Soles". Præcis som vi kender dem i dag.


Dr. Martens Airwear er en evig klassiker

I de første år af Dr. Martens Airwear støvlernes liv, blev de primært brugt som arbejdsfodtøj til især postbude og fabriksarbejdere. At Dr. Martens skulle blive et modefænomen de næste mange årtier skete faktisk lidt tilfældigt. Skinheadkulturen fik nemlig øjnene op for de tidløse støvler og da Pete Townshend fra bandet The Who begyndte at bære dem som en reference til sin arbejderklassebaggrund, slog støvlerne for alvor igennem. I løbet af få år blev Dr. Martens således synonym med engelsk ungdomskultur. Det har de været i større eller mindre grad siden. Med jævne mellemrum får Dr. Martens nemlig en revival på modescenen. Måske på grund af deres tidløse design og ukomplicerede udtryk.


Sorte Dr. Martens Airwear til alle

Igennem tiden har Dr. Martens været en del af moden i en lang række forskellige subkulturer. De har været elsket af både skinheads, hippier, poptøser og forretningsfolk. Det skyldes uden tvivl deres alsidighed og klassiske design som medfører, at de passer til de meste – samtidig med at de tilfører en smule kant. Et par Dr. Martens støvler gør sig således godt til både et par jeans og en kjole – og skoene kan uden problemer bæres til et par habitbukser eller en buksedragt.


Pas godt på dine Dr. Martens

Overdelen på Dr. Martens Airwear er fremstillet af ægte læder. Det gør dem særdeles holdbare, især hvis du passer godt på dem. I begyndelsen vil du opleve, at støvlerne skal gås til og at læderet knirker en smule. Det kan også føles en lille smule stift, når dine Dr. Martens støvler eller sko er nye. Efterhånden som du går skoene eller støvlerne til, bliver læderet imidlertid hurtigt blødt og lækkert. Læder har brug for læderfedt engang imellem for at holde sig blødt og blankt. Særligt om vinteren, når vejsalt og vådt vejr kan være hårdt ved støvlerne. Du kan som regel se på dine Dr. Martens, om de trænger til lidt kærlighed. Så begynder de nemlig at blive en smule matte i overfladen.


Dr. Martens størrelsesguide

Vi har Dr. Martens på hylderne fra størrelse 36-46. Hvis du ikke kender din størrelse, kan du bruge denne vejledende størrelsesguide. Længden i centimeter angiver den omtrentlige indvendige længde. Vi anbefaler at du lægger 0,5 cm til din fodlængde, når du skal finde den rigtige størrelse. Skulle du have brug for en størrelse større eller mindre, tilbyder vi gratis ombytning til den rigtige. Både online og i butik. Læs mere her.
Str. 36 : 22 cm
Str. 37 : 23 cm
Str. 38 : 24 cm
Str. 39 : 24,5 cm
Str. 40 : 25 cm
Str. 41 : 25,5 cm
Str. 42 : 26 cm
Str. 43 : 27 cm
Str. 44 : 28 cm
Str. 45 : 29 cm
Str. 46 : 30 cm