FRI LEVERING TIL BUTIK
*Få gratis levering til butik
Fragtfrit fra 499,-

Vi afsender om: 00:00:00

Modetøj til drenge og piger

Guide: Sådan vælger du den helt rigtige vinterjakke

Administrator Administrator 13. Oct 2020
Tid til en ny vinterjakke? Læs vores guide som indeholder tips til både hende og ham.
I takt med at dagene bliver kortere, og kulden sætter ind, er det vigtigt at få købt en ordentlig jakke til vintergarderoben, så du ikke pludselig står og mangler den, når du har brug for den. Vinterjakken skal både kunne holde dig varm og være noget, du føler dig godt tilpas i – uanset om det så afhænger af pasformen, udseendet, funktionaliteten eller måske lidt af det hele. Og medmindre du er typen som gerne vil have forskellige jakker til forskellige anledninger, skal den kunne bruges til både hverdag og fest. Derfor er det vigtigt, at du finder den helt rigtige vinterjakke til dit behov.

Når du shopper efter overtøj til de kolde måneder, bør du være opmærksom på nogle forskellige ting: Vinterovertøj bruges ofte i mere end et enkelt år - derfor skal kvaliteten selvfølgelig være i orden, men det er også essentielt at du vælger noget, som passer til din personlige smag og stil, og ikke nødvendigvis bare det, der er hot lige nu. På den måde er dit look stadig sikkert, når du om nogle år trækker i din jakke til endnu en vintersæson.

Det er også værd at huske på, at selvom naturen trækker i de dunkle og grålige nuancer, behøver du ikke nødvendigvis at gøre det samme – der findes masser af lyse og farverige vinterjakker på markedet, hvis du har lyst til at have en mere unik jakke, end de klassiske toner tillader. Og ellers kan du vælge en jakke med nogle smarte detaljer eller et flot mønster, som f.eks. tern, der især i vintersæsonen har været et populært valg i mange år.

HVAD SKAL DIN JAKKE BRUGES TIL?

Før du investerer i en ny jakke, så er det vigtigt at få gjort klart, hvad dit behov egentlig er. Er det kun nødvendigt at den er vindtæt, eller skal den også være vandafvisende? Og er den åndbar nok til, at du kan komme af med overskydende varme, så det ikke føles som om du går rundt i et drivhus? Skal du kun bruge den i bilen til og fra arbejde, eller på en gåtur rundt i byen, eller skal den også kunne bruges til jævnlige cykelture, eller måske en sneboldkamp eller kælketur på de rigtig snefyldte dage?

Det første, du kan tage stilling til, for at få sorteret lidt i det store udvalg, kan være om din nye vinterjakke skal være lang eller kort – eller hvis du er kvinde, om du måske hellere vil benytte muligheden for at anskaffe dig et af de populære snowsuits, som har været en del af vinterlooket, de seneste par år. De lange jakker er et godt valg til både mænd og kvinder, og udover de klassiske, elegante frakkeudgaver med flotte snit, findes også et bredt udvalg af f.eks. dunjakker, som har fået mere længde på med årene. Især hvis du er lidt kuldskær, eller bare godt kan lide en stor, hyggelig jakke, er længden genial, for udover overkroppen, holder den også en stor del af benene både varme og godt pakket ind.

Hvis du derimod cykler meget, så det ekstra stykke jakke kan være i vejen, eller bare ikke synes at de lange modeller lige er sagen for dig, så findes der heldigvis også et væld af korte jakker, som du kan vælge imellem. Fordelen her er, at mange af de korte modeller er nemme at dresse op eller ned, alt efter om du kører et casual look, eller skal til en festlig begivenhed. Det kan også være relevant at overveje, hvilke materialer der er særligt velegnede til vinterjakker, og hvilke du selv foretrækker i din garderobe. Du kan finde vinterjakker i alt fra uld, skind og nylon til PU og plys. Især uld og nylon er populære valg i vinterjakke-kategorien: Uld holder dig nemlig dejlig varm, og din jakke holder i mange år, hvis du køber én i et stærkt nylonmateriale. Det vigtige at huske på, hvis du kigger på materialer, er, at jo flere forskellige slags tråde, der er kombineret i din jakke, jo mere vil den have tendens til at fnulre. Derfor kan det gode betale sig at overveje jakken en ekstra gang, hvis den er lavet af mange forskellige materialer.

OPDAG DIN FAVORITSTYLE

Vi har samlet fem populære kategorier af vinterjakker her, så du kan gå på opdagelse i dine valgmuligheder, og måske finde din nye favorit blandt alle de forskellige styles.

DEN KLASSISKE FRAKKE I ULDLOOK

Når man snakker om vinterjakker, er det uundgåeligt at nævne denne klassiker. Den stilfulde frakke ses år efter år, og findes i et utal af forskellige styles til både mænd og kvinder. Den fås i forskellige længder, og udgaver i enten 100% uld eller en uldblanding ned til 65-60%, kan holde dig varm på selv de koldeste dage. Frakken kan være "forklædt" som den typiske trenchcoat, fås både med og uden hætte, og i ekstra fine udgaver, hvor den f.eks. kan være dobbeltradet (altså have to rækker knapper, i stedet for bare én). Fordelene ved frakken er, at det elegante snit ofte bedre kan passes sammen med et pænt outfit end større vinterjakker, som hurtigt kan blive lidt mere klodsede eller malplacerede. Den kan dog sagtens også bruges til et casual outfit, hvor den ligeledes tilføjer et klassisk touch, og dermed er frakken i uldlook meget alsidig.

DUNJAKKEN

Hvis du elsker at være godt pakket ind, når det bliver koldt i vejret, så er dunjakken et oplagt valg til din garderobe. Den fås i de klassiske korte modeller, men de længere versioner er også blevet populære, især i løbet af de seneste år. Når du hører ordet "dunjakke" tænker du måske på en lidt kejtet, stor jakke, som mest af alt får dig til at ligne en omvandrende sky. Men i dag er de fleste dunjakker noget mere elegante, og efterhånden findes der lige så mange versioner som er mere slanke at se på, og sagtens kan komplementere din figur, fuldkommen som mange andre typer jakker. Af denne grund er dunjakken også blevet ekstra populær: både herre- og damemodeller er casual og behagelige, men samtidig kan de rigtige udgaver også sagtens bruges til mere festlige lejligheder. De lækre, komfortable dunjakker fås oftest med lynlås, så du kan lukke jakken helt tæt - og mange modeller kommer også med en hætte, så hovedet kan pakkes med ind, hvis det er rigtig koldt i vejret. Jakken kan både styles med varme vinterstøvler og cool sneakers, afhængig af vejret og dit humør – og det gælder altså for både mænd og kvinder. Hvis du vil have, at din jakke holder så længe som muligt, er det vigtigt at du vasker og tørrer den på den helt rigtige måde - det kan du læse vores guide om lige her

PARKAEN

Parkaen er en af de mest populære jakker til den kolde sæson, og navnet dækker egentlig bare over en type vinterjakke, som åbnes hele vejen foran, har en hætte, og enten går til hoften eller til midt på låret. Parkaen findes i et væld af varianter: Udover den klassiske, kan den f.eks. fås i quiltede udgaver eller med dunjakke-look, alt efter hvad du er til. Og fordi denne jakke er så alsidig i sit udtryk, er det muligt for dig at finde en cool model, uanset hvordan du ser ud, og om du er kvinde eller mand. Der er ofte masser af plads til en stor trøje indenunder parkaen, men alligevel kan man sagtens style den pænt - f.eks. har mange kvindeudgaver en snøre i taljen, som man kan skabe lidt figur med. Hætten kan også i mange tilfælde fås med en pelskant, som lige kan være prikken over i'et på din parka. Parkaen er i øvrigt det perfekte match til et par vinterstøvler, hvis du vil skabe et rigtigt vinterlook.

PLYS- OG PELSJAKKEN

Til kvinder er det de seneste år blevet mere og mere moderne med jakker i faux fur og plys – eller "teddy", som det også kaldes – og hvis du er til en vamset og dejlig lun jakke, så er det da også lige sagen for dig. Det ekstra fede ved både teddy- og faux fur jakker, udover at de er super trendy, er, at de kan fås i feminine såvel som mere sporty udgaver. Ydermere findes der både modeller, som er helt dækket af plys eller faux fur, og modeller hvor materialet kun er som detaljer på udvalgte steder på jakken. Så uanset hvilket look, du er mest til, så kan du højst sandsynligt finde en jakke som passer lige til dig. Vær opmærksom på at både faux fur og teddyjakken kan fylde meget i dit look, så du kan komme langt med at style den simpelt med et par jeans eller bukser, og undlade at have mange andre detaljer eller store accessories i dit outfit.

SNOWSUITS

Flyverdragt, heldragt, termodragt eller snowsuit - kært barn har mange navne. I hvert fald er de super behagelige og hyggelige dragter et fantastisk alternativ til vinterjakken for mange kvinders vedkommende. Snowsuits har gjort sit indtog på markedet i løbet af de seneste par år, og de er absolut tilbage på banen igen denne vinter. Grunden er, at et snowsuit både er stilfuldt og praktisk, så du holdes varm og samtidig ikke bliver våd af regn eller sne – dermed bliver det hurtigt en optimal løsning for kvinder, som gerne vil være velklædte og godt isoleret imod kulden, og også stadig vil kunne lege i sneen med børnene. Hvis du vil være helt sikker på, at du bliver holdt tør, skal du være opmærksom på at vælge en model, som lukker tæt til i ærmerne og ved anklerne (eller som kan knappes, snøres eller lynes ind), så der heller ikke kommer sne eller vand ind i dragten. Selvom et snowsuit dækker det meste af kroppen, kan det sagtens styles på forskellige måder, da du både kan sætte sneakers og støvler sammen med det, og fremhæve din egen stil endnu mere, ved også at tilføje din yndlingstaske.

BRUGBAR I MANGE ÅR

Som du kan se, findes der et meget bredt udvalg af overtøj til vinterperioden, så uanset din stil, findes der helt sikkert også en perfekt løsning til dig derude. Hvis du stadig føler dig lidt usikker på, hvor du skal begynde, så kan du måske få nogle idéer under vinterjakker til mænd eller vinterjakker til kvinder.

Hvis du mangler lidt inspiration til styling, så husk at næsten ligemeget hvad du beslutter dig for at købe, kan de fleste vinterjakker og snowsuits komplementeres rigtig godt med nogle fede accessories: som mand kan du vælge et fedt og unikt tørklæde, der understreger din stil, og eventuelt supplere med en hue. Er du kvinde, kan du bygge videre på dette med et par store øreringe eller nogle luffer.

Husk i øvrigt på: hvis du behandler din jakke pænt, og vasker den efter anvisningerne, så kan den være en dyrebar investering, som du kan have glæde af i mange år fremover!